Grapendaal Advies heeft onderzoek gedaan naar Management informatiesystemen op de Nederlandse grafimedia markt. De bevindingen staan vermeld in een rapport, u kunt dit bestellen.

 

| profiel | zekerheid | uw voordeel | achtergrond |

 

J.W. Grapendaal heeft na succesvolle afronding van de Hogere Economische School te Rotterdam 6 jaar gewerkt als verkoper en daarna verkoopleider bij een automatiseringsleverancier. Hij verkocht o.a. informatie systemen aan grafische bedrijven en introduceerde daarvoor buitenlandse software op de Nederlandse markt. De laatste jaren van deze periode coachte hij en gaf leiding aan een tiental jongere verkopers om hen te bekwamen in het verkoopvak (totaal budget van toen '84-'90 meer dan 20 miljoen gulden).

Grapendaal vervolgde zijn carriëre bij GEA adviesgroep bv. Hij ontwikkelde zich tot een breed opererend adviseur en trainer voor de grafische media bedrijven in Nederland en daarbuiten. Aanvankelijk begaf hij zich vooral op het gebied van informatie & automatisering, bedrijfssignalering & kostprijssystematiek en verkooptraining. Later was hij vooral actief op het gebied van strategie & beleid, coaching van management, teambuilding, conflicthantering, onderhandeling, reorganisatie & bedrijfssaneringen, verkoopbeleid en -organisatie, organisatie van verkoop tot en met productievoorbereiding.

Na deze leerzame periode maakte Grapendaal de stap naar de Senefelder Groep en vervulde daar resp. de functies van commercieel directeur (verantwoordelijk voor 100 miljoen gulden omzet) en algemeen directeur van twee verschillende werkmaatschappijen. Bovendien participeerde hij aan meerdere projecten o.a. op het gebied van automatisering en strategie. Deze praktijkervaring verdiepte zijn mogelijkheden als resultaatgerichte coach, trainer, interim manager en adviseur.

Daarna nam Grapendaal het besluit een eigen bureau te beginnen en te starten als ondernemer. Het zelf ondernemer zijn en het hebben opgedaan van praktijkervaring betekent een hoger, sneller en beter begrip voor de problemen van de cliënt.

Grapendaal wordt vooral ingeschakeld als er een verschil gemaakt moet worden, een drastische wijziging, het omhoog stuwen van de verkoop/omzet, verhogen van de totale effectiviteit van de organisatie (winst). Het gaat nooit om een rapport, altijd over resultaat.